Menu
Terug naar overzicht

Herbouw beeldbepalend restaurant

Na een verwoestende brand werd het bekende restaurant Nieuw-Westert in de as gelegd. Van de Rijksmonumentale stolp bleef bitter weinig over waarmee herbouwd kon worden. Pronk Bouw realiseerde een nieuwe toekomst voor restaurant en pand. 

Bekijk het project
Bouwen
1 / 1
Egmond-Binnen | Restaurant Nieuw-Westert
Samen bouwen aan een nieuwe toekomst
Als het niet erger lijkt te kunnen, wordt het beter

Het zal je gebeuren. Met veel liefde en passie heb je een restaurant op de kaart gezet, in de entourage van een Rijksmonumentale stolp in Egmond-Binnen. Dan breekt er brand uit. Het overkwam de eigenaren/ ondernemers van Nieuw Westert, die hun nog door de vermaarde architect Kees Royaards ontworpen boerderij uit 1936 in vlammen zagen opgaan. De karakteristieken van de originele stolp waren reddeloos verloren. Gelukkig bleef de kapberg gespaard.
Op voorspraak van de gemeente kozen de eigenaren voor Pronk Bouw. De samenwerking met architect Koert Argeloo resulteerde in een geheel eigen interpretatie van een modern vierkant, het dragend hart van elke boerderij. Na het storten van de nieuwe fundering werd, naar het huidige ontwerp en met respect voor de Amsterdamse stijl van de oude boerderij, het geprefabriceerde houtskelet geplaatst. Afbouw, isolatie en duurzaamheid werden conform de hedendaagse normen volbracht. Nieuw-Westert is uit de as herrezen. Nieuw. Modern. Duurzaam. Een monument voor de toekomst!

Verbinding door BIM

Binnen de bouw zijn efficiëntie en coördinatie leidend voor een goed resultaat. Zolang alles op rolletjes loopt, blijven opdrachtgever, architect, aannemer, onderaannemers en leveranciers dik tevreden. De grilligheid van het lot heeft echter een heel eigen inbreng, onder meer op de planning. Het bouwteam heeft in overleg met Pronk Bouw gekozen voor BIM, een systeem waarin driedimensionaal de constructie en detaillering worden gevisualiseerd. Veranderingen en aanpassingen krijgen daarmee direct de juiste aandacht en opvolging. Een krachtig instrument voor een aanpak met fundament!

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Degelijk vakwerk met aandacht voor ambacht